Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

  • Italiaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-12-2020
  • Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

    Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

    Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

 =18pxDit mooie dessert is snel klaar. Voor als het net dat ietsje meer mag zijn: serveer er een klein glaasje amaretto bij.      Affogato is een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanilleijs in een kopje wordt overgoten met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vanille-ijs bollen
4 kopjes espresso (sterke)
8 pecannoten
20 pistachenoten
16 hazelnoten
4 dadels (gedroogd)
4 gedroogde vijgen
12 chocolade (cacaoboon)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Hak de noten grof. Snij de dadels en de vijgen in stukjes. Zet 4 kleine kopjes sterke espresso.
2 Schep 1 bol ijs in elk glas. Werk af met de nootjes, de dadels, de vijgen en de chocolade cacaobonen. Schenk er de espresso over en serveer meteen.

Bron

libelle

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten