1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

  • Italiaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-12-2020

Ingrediënten 4 personen


4 vanille-ijs bollen
4 kopjes espresso (sterke)
8 pecannoten
20 pistachenoten
16 hazelnoten
4 dadels (gedroogd)
4 gedroogde vijgen
12 chocolade (cacaoboon)



Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen
Affogato met noten, gedroogde dadels en vijgen

 =18pxDit mooie dessert is snel klaar. Voor als het net dat ietsje meer mag zijn: serveer er een klein glaasje amaretto bij.      Affogato is een Italiaans ijsdessert, waarbij een bolletje vanilleijs in een kopje wordt overgoten met hete espresso. Affogare betekent verdrinken in het Italiaans, en het bolletje ijs verdrinkt min of meer in de espresso.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Hak de noten grof. Snij de dadels en de vijgen in stukjes. Zet 4 kleine kopjes sterke espresso.
2 Schep 1 bol ijs in elk glas. Werk af met de nootjes, de dadels, de vijgen en de chocolade cacaobonen. Schenk er de espresso over en serveer meteen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top