Appeltjes gevuld met kaastaart

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Appeltjes gevuld met kaastaart

    Appeltjes gevuld met kaastaart

    Appeltjes gevuld met kaastaart

=18pxGevulde appeltjes uit de oven of kaastaart met speculaas als dessert voor je feestmenu? Met dit recept hoef je niet te kiezen!   Makkelijk en op voorhand te bereiden ..........smullen maar ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 appelen
1 citroen
250 g volle plattekaas
60 g suiker
1 ei
1 vanillestokje
kaneelsnuifje
4 speculaasjes (kleintjes)4
honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het hoedje van de appelen, schep het vruchtvlees eruit en besprenkel de binnenkant met citroensap.
2 Snij het vanillestokje doormidden en haal de zaadjes er uit. Klop de plattekaas op met de suiker, het ei, de vanillezaadjes en een mespunt kaneel. Verdeel over de appelen, zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 35 minuten in de oven. Laat afkoelen in de koelkast.
3 Verkruimel een speculoosje over elke appel, besprenkel met honing en serveer ze koud.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten