Oerapan

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Indonesisch groentegerecht met geraspte kokos.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Groenten:
- 300 gram boontjes
- 150 gram wortel julienne
- Eventueel taugé

Boemboe:
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel trassie (garnalenpasta)

Overige ingrediënten:
- 75 gram geraspte kokos
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels gula djawa (of suiker)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Hapjespan

Bereidingswijze

1. Boontjes 5 minuten voorkoken.
2. Alle ingrediënten voor boemboe even bakken in hapjespan met olie.
3. Vervolgens kokosmelk erbij, even goed roeren, dan de gula djawa ook erbij en laten oplossen. Breng nu alles, al roerend, langzaam aan de kook.
4. Zodra het kookt, doe je de geraspte kokos erbij. Goed roeren, en dan de pan op laagste pit.
5. Blijf gedurende 10 minuten regelmatig omscheppen. De kokosmix moet een klein beetje vochtig blijven.
6. Boontjes en wortel door kokosmix roeren en nog even laten opwarmen.

Serveertip

Heerlijk met gele rijst, tempeh kering en wat pindasaus

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Yajason avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten