Oerapan
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Indonesisch groentegerecht met geraspte kokos.
Ingrediënten 4 personen
Groenten:- 300 gram boontjes
- 150 gram wortel julienne
- Eventueel taugé
Boemboe:
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel trassie (garnalenpasta)
Overige ingrediënten:
- 75 gram geraspte kokos
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels gula djawa (of suiker)
Benodigdheden
Hapjespan
Bereidingswijze
1. Boontjes 5 minuten voorkoken.
2. Alle ingrediënten voor boemboe even bakken in hapjespan met olie.
3. Vervolgens kokosmelk erbij, even goed roeren, dan de gula djawa ook erbij en laten oplossen. Breng nu alles, al roerend, langzaam aan de kook.
4. Zodra het kookt, doe je de geraspte kokos erbij. Goed roeren, en dan de pan op laagste pit.
5. Blijf gedurende 10 minuten regelmatig omscheppen. De kokosmix moet een klein beetje vochtig blijven.
6. Boontjes en wortel door kokosmix roeren en nog even laten opwarmen.
Serveertip
Heerlijk met gele rijst, tempeh kering en wat pindasaus