Oosterse romige champignonsoep

  • Wereld, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2020
  • Oosterse romige champignonsoep

    Oosterse romige champignonsoep

    Oosterse romige champignonsoep

Tijdens de voorbereiding voor een gezellige high tea met vriendinnen heb ik deze Oosterse champignonsoep bedacht. Experimenteren in de keuken is mijn passie. Zo bedenk ik steeds nieuwe maaltijden. De soep is goed bevallen bij mijn vriendinnen en zo was er ook vraag naar het recept. 
Daarom heb ik dit recept samengesteld zodat meer mensen kunnen genieten van deze heerlijke soep. Enjoy! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
650 gram champignons
1,2 liter gekookt water
5 teentjes knoflook
2 tomaten
400 ml kokosmelk
Handje vermicelli
2,5 (runder)bouillonblokjes/maggie
25 gram verse gember
2 tl gedroogde gember
1 aardappel
1 tl aardappelzetmeel
Chilipoeder naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Stukje bakboter
5 takjes verse koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer

Bereidingswijze

Stap 1
Kook het water. Snijd de champignons, tomaten en gember. Pel de knoflook en schil en snijd de aardappel.
Stap 2
Fruit de knoflook met de bakboter in de soeppan. Voeg na kort fruiten de tomaten toe.
Stap 3
Voeg de champignons, het gekookte water, de aardappel en de bouillon toe. Laat het 10 minuten koken.
Stap 4
Voeg de kokosmelk, de vermicelli, de helft van de verse gember en de helft van de verse koriander toe. Laat het nog 4 minuten koken.
Stap 5
Pureer de soep. Voeg daarna de gedroogde gember, de andere helft van de verse gember, zwarte peper en chilipeper toe. Roer in een schaaltje de aardappelzetmeel met 1 el koud water. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de soep.
Stap 6
Garneer de soep met verse koriander.

Serveertip

Lekker met stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten