Geroosterde vleestomaten met chili, knoflook en gember
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Een leuk en lekker bijgerecht uit de oven.
Ingrediënten 4 recipe.people
75 ml olijfolie3-4 milde rode chilipepers
8 teentjes knolook (knijper0
4 cm verse gember geraspt
20 gr koriandersteeltjes
5 gr koriander blaadjes
1 kilo vleestomaten
1 1/2 tl zwarte mosterdzaad
zeezoutvlokken en zwarte peper
Benodigdheden
OvenBereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en gember toe, laat alles 5 minuten zachtjes fruiten en roer af en toe tot de knoflook bruin begint te worden. doe de koriandersteeltjes in de pan en fruit nog 2-3 minuten tot de knoflook licht goudbruin is en de chilipeper lekker geurt. Schep de smaakgevers met een schuimspaan uit de pan (zodat u de olie kunt bewaren) op een bord en zet opzij.
Schik de plakken tomaat op een bakplaat 30 x 40 cm en laat ze elkaar niet overlappen. Bestrijk ze met 2 eetlepels geurige olie en bestrooi ze met 1 1/2 tl zeezout en royaal versgemalen peper. Zet de bakplaat circa 5 cm onder de grill eb rooster de tomaten 10-12 minuten tot ze gekleurd zijn. Haal de tomaten uit de oven, giet de overgebleven geurige olie erover, bestrooi ze met de achtergehouden smaakgevers en zet ze 10 minuten opzij.
it de ovengrill tot de hoogste stand.
Bron
Ottolenghi SIMPEL