Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

    Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

    Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

Een leuk recept wat eigenlijk vrij simpel is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote cougettes (overlangs gehalveerd)
1 teentje knoflook fijngehakt
40 gram Parmezaase kaas fijn geraspt
40 gr vers zuurdesembroodkruim
1 groot ei losgeklopt
100 gr cherrytomaatjes in vieren
1 grote citroen: rasp er 2 tl schil af en pers 1 el sap uit
4 el fijngehakte oreganoblad
35 gr pijnboompitten licht geroosterd
3 el olijfolie
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven

Bereidingswijze

Schep met een theelepel het meeste vruchtvlees uit de halve courgettes zodat er schuitjes ontstaan. er moet 1 cm dikke laag achterblijven. Doe het vruchtvlees in een zeef en knijp er zo veel mogelijk vocht uit; er zou 100 gram uitgelekt courgettevruchtvlees over moeten zijn. Doe dit in een middelgrote kom en roer er knoflook, ei, Parmezaan, broodkruim, en 1/4 tl zout door. Plet de tomaatjes stevig met de hand en doe ze in de kom met de courgettemengsel. Roer alles door elkaar en zet opzij.

Meng in een andere kom de citroenrasp met de oregano en de pijnboompitten. Roer de helft ervan door het courgettemengsel en zet de rest opzij.

Leg de uitgeholde courgette met de snijkant boven op een middelgrote bakplaat of in een ovenschaal. Sprenkel 1 el olijfolie over de courgettes en kruid me met 1/2 tl zout. Schep de

Bron

Ottolonghi SIMPEL

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten