
Ingrediënten
200 g rode linzen
1 ui fijngesneden
50 g zongedroogde tomaten, uitgelekt en in stukjes gesneden. Bewaar olie.
2 teentjes knoflook geplet
50 g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
100 g gedroogde abrikozen, voor de saus
200 g gemengde noten, gehakt (blender)
50 g gemengde zaden
1½ tl gedroogde gemengde kruiden
2 tl sojasaus
1 wortel geraspt
1 theelepel kurkumapoeder
Zout en peper
Cakevorm met anti-aanbak (ik gebruikte een oven schaal, maar een cakevorm geeft waarschijnlijk een mooier resultaat.)
Erg lekker, vlees ontbreekt niet echt (mocht je vleeseter zijn, zoals ikzelf). De aparta abrikozen suas, maaktr er een heerlijk smakend geheel van, rijk aan smaken,
Eenvoudig snel te bereiden, maar moet wel 50 min. in de oven.
- Verwarm de oven voor op 180 ° C.
- Kook de linzen 15 minuten in ruim water en giet ze af met een fijne zeef.
- Terwijl de linzen koken, verwarm je een beetje van de zongedroogde tomatenolie in je grootste koekenpan en fruit je de ui zachtjes in 5 minuten tot hij zacht is.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de kruiden.
- Roer goed door, voeg de gekookte linzen toe en roer nogmaals, breng op smaak met kruiden.
- Bekleed een cakevorm (circa 20 x 10 cm) met bakpapier met antiaanbaklaag en schep het mengsel erdoor, goed kloppen.
- Bak 50 minuten en laat iets afkoelen voordat je het uit de oven haalt en in dikke plakken snijdt.
Snij de 100 g gedroogde abrikozen, voeg wat water toe en pureer tot een mooie gladde saus