Ravioli met krab

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2020
  • Ravioli met krab

    Ravioli met krab

    Ravioli met krab

Huisgemaakte ravioli gevuld met krab

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de pasta :
200 g bloem (type 00)
2 eieren
Voor de vulling :
1 blikje kingkrab (190g à 120g uitgelekt gewicht)
50 g zeekraal (in stukjes)
200 g ricotta
chilivlokken
peper en zout

Voor de saus :
100 g boter
1 citroen

Voor erbij : (optioneel)
rijstvermicelli
nori (noriblad)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pastamachine
uitsteek ster vormpje

Bereidingswijze

1 Maak het deeg :
-Meng de bloem met de eieren en kneed tot een bal. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
2 Laat de krab uitlekken. Meng met de ricotta en zeekraal, kruid met chilivlokken, peper en zout.
3 Draai de pasta door de pastamachine tot het deeg de gewenste dikte heeft. Steek rondjes uit het deeg. Schep in het midden van elk rondje wat krabmengsel. Maak de randjes van het deeg nat, leg er een tweede pastarondje op en druk aan. Steek uit met een stervormpje voor een extra feestelijke toets.
4 Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Hou het kookvocht bij.
5 Smelt de boter in een pan. Voeg 4 el kookvocht toe wanneer de boter bruist. Werk de saus af met de rasp en het sap van de citroen. Leg de ravioli's nog even in de pan met de saus.
6 Frituur in een bodem olie de rijst- vermicelli heel kort. Snij het noriblad in jne snippers. Serveer de ravioli met de saus en werk af met peper, gefrituurde vermicelli en norisnippers.

Bron

linbelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten