1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ravioli met krab

Ravioli met krab

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de pasta :
200 g bloem (type 00)
2 eieren
Voor de vulling :
1 blikje kingkrab (190g à 120g uitgelekt gewicht)
50 g zeekraal (in stukjes)
200 g ricotta
chilivlokken
peper en zout

Voor de saus :
100 g boter
1 citroen

Voor erbij : (optioneel)
rijstvermicelli
nori (noriblad)


Verder heb je nodig


Pastamachine
uitsteek ster vormpje


Ravioli met krab
Ravioli met krab

Huisgemaakte ravioli gevuld met krab

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Maak het deeg :
-Meng de bloem met de eieren en kneed tot een bal. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
2 Laat de krab uitlekken. Meng met de ricotta en zeekraal, kruid met chilivlokken, peper en zout.
3 Draai de pasta door de pastamachine tot het deeg de gewenste dikte heeft. Steek rondjes uit het deeg. Schep in het midden van elk rondje wat krabmengsel. Maak de randjes van het deeg nat, leg er een tweede pastarondje op en druk aan. Steek uit met een stervormpje voor een extra feestelijke toets.
4 Kook de ravioli in lichtgezouten water. Als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 3 minuten. Hou het kookvocht bij.
5 Smelt de boter in een pan. Voeg 4 el kookvocht toe wanneer de boter bruist. Werk de saus af met de rasp en het sap van de citroen. Leg de ravioli's nog even in de pan met de saus.
6 Frituur in een bodem olie de rijst- vermicelli heel kort. Snij het noriblad in jne snippers. Serveer de ravioli met de saus en werk af met peper, gefrituurde vermicelli en norisnippers.

Bron

Linbelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top