Knolseldercappuccino met gremolata
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Feestelijk lekker deze knolselderroomsoep
Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 knolselder1 sjalot
400 ml kippenbouillon
100 ml droge, witte wijn
4 el room
olijfolie
peper en zout
Voor de gremolata :
1citroen
2 knoflook teentjes
20 g bladpeterselie
1/2 tl chilivlokken
80 ml olijfolie
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de sjalot. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie.
2 Bak de stukjes knolselder 5 minuten mee. Blus met de witte wijn. Doe er na 5 minuten de bouillon bij en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
3 Mix de soep. Doe de room erbij en roer goed door.
4 Maak ondertussen de gremolata :
- Spoel en snipper de peterselie.
-Pel en snipper de knoflook.
-Spoel de citroen en rasp de schil.
-Meng met de olijfolie en breng op smaak met de chilivlokken.
5 Schenk de soepjes uit, bestrooi vlak voor serveren met een beetje versgemalen peper, zeezout en de gremolata.
Bron
libelle