Knolseldercappuccino met gremolata

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Knolseldercappuccino met gremolata

    Knolseldercappuccino met gremolata

    Knolseldercappuccino met gremolata

Feestelijk lekker deze knolselderroomsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1/2 knolselder
1 sjalot
400 ml kippenbouillon
100 ml droge, witte wijn
4 el room
olijfolie
peper en zout

Voor de gremolata :

1citroen
2 knoflook teentjes
20 g bladpeterselie
1/2 tl chilivlokken
80 ml olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de sjalot. Maak de knolselder schoon en snij in blokjes. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie.
2 Bak de stukjes knolselder 5 minuten mee. Blus met de witte wijn. Doe er na 5 minuten de bouillon bij en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
3 Mix de soep. Doe de room erbij en roer goed door.
4 Maak ondertussen de gremolata :
- Spoel en snipper de peterselie.
-Pel en snipper de knoflook.
-Spoel de citroen en rasp de schil.
-Meng met de olijfolie en breng op smaak met de chilivlokken.
5 Schenk de soepjes uit, bestrooi vlak voor serveren met een beetje versgemalen peper, zeezout en de gremolata.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten