Kalkoenrollade met pistache en witloof

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2020
  • Kalkoenrollade met pistache en witloof

    Kalkoenrollade met pistache en witloof

    Kalkoenrollade met pistache en witloof

Feestelijk 'light' gerecht van kalkoen =16pxdat super lekker van smaak is . 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kalkoenfilet (1,5 kg )
12 gedroogde sneetjes ham
75 g pistachenoten (gepeld)
8 witloof stronkjes
400 g veenbessen (verse)
400 ml bereide veenbessen (kant-en-klaar)
1 el rietsuiker
2 el boter
nootmuskaatsnuifje
peper en zout

Voor de vulling :
75 g gedroogde veenbessen
75 g pistachenoten (gepeld)
1 sjalot
1 knoflook teentje
1 el boter
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in de boter. Hak de pistachenoten grof en meng samen met de gedroogde veenbessen onder de sjalot. Kruid met peper en zout.
2 Snij de kalkoenfilet overlangs in de helft, maar snij 'm niet helemaal door, zodat je één plat stuk vlees krijgt. Besmeer de kalkoen met de pistache-veenbessenvulling en rol op tot een mooi gebraad. Bedek met de sneetjes gedroogde ham en bind op met keukentouw. Doe wat boter in een ovenschaal en schik er het kalkoengebraad. Gaar 1 uur in de oven.
3 Snij het witloof overlangs doormidden. Bak het kort langs beide kanten in boter. Voeg er een scheutje water bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat en dek af met een vel bakpapier. Zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.
4 Verwarm de verveenbessen 5 minuten in een pannetje samen met de rietsuiker. Verwarm de bereide veenbessen en geef ze als saus bij het gerecht.
5 Serveer het kalkoengebraad met het witloof, de gestoofde verse veenbessen en de veenbessensaus.

Bron

libelle

Serveertip

Tip: Lekker met (oven) kroketjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten