Maaltijdpannenkoek voor 2 met spek , geitenkaas en prei.....
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Eens even iets anders een hartige pannenkoek . En ben je niet zo'n fan van pannenkoeken ( zoals ik) dan mag ik je aanraden : "Geef deze pannenkoek een kans" . Wij hebben ervan gesmuld. Ook als lunch erg lekker.
Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram bloem170 ml halfvolle melk
80 gram ontbijtspek in stukjes gesneden
60 gram zachte geitenkaas verkruimeld
200 gram prei schoon in halve dunne ringen
60 gram veldsla ( ik had 20 veldsla en 40 gram ijsbergsla)
1 theelepel gedroogde tijm
1 ei
snufje zout
20 gram honing ( ik had biologische agavesiroop)
Benodigdheden
snijplank mes, garde en koekenpanBereidingswijze
Klop het ei met de melk los. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop steeds goed door , zodat er geen klontjes in het beslag komen.
Voeg zout en tijm toe en klop door elkaar.
Verwarm een koeken pan en bak het spek op middelhoog vuur enkele minuten aan. Voeg dan de prei ringetjes toe en bak even mee.
Laat de inhoud van de pan wat afkoelen en voeg dan toe aan het beslag en roer alles goed door.
Verhit de koekenpan en voeg een klontje roomboter toe. Bak de pannenkoek aan beide zijden gaar . Verdeel er de sla en de geitenkaas over en druppel er de honing over.
Bron
Uit het boek : " Heerlijke Winter " eigen tekst en foto's
Serveertip
Ik heb de helft van de pannenkoek bedruppeld met agavesiroop en de andere helft met balsamicosiroop.Wij vonden allebei het stuk met de balsamicosiroop nog smakelijker.
Natuurlijk kun je ook 2 pannenkoeken bakken en beleggen.