1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Hertenbiefstuk met porthoningsaus

Hertenbiefstuk met porthoningsaus

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2020

Ingrediënten 4 personen


4 Hertenbiefstukjes
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
Port-honingsaus:
1 sjalotje, gesnipperd
250 ml rode port (Ruby)
100 ml wildfond (uit een pot)
1 eetlepel vloeibare honing
Paar takjes tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
Mespunt cayennepeper
Peper en zout
75 gram koude roomboter, in blokjes


Verder heb je nodig


Koekenpan


Hertenbiefstuk met porthoningsaus
Hertenbiefstuk met porthoningsaus

Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Hertenvlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk rosé of rood. Hertenvlees is heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken. Met de lekkere port-honingsaus is het echt smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de hertenbiefstukjes minimaal 30 minuten voordat je ze gaat bakken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.
Kruid de biefstukken met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in de pan en schroei de hertenbiefstukken snel op hoge warmtebron aan beide zijden dicht, tot ze een mooie bruine kleur hebben gekregen.
Warmtebron laag zetten en de biefstukken per kant plm. 2 minuten onder voortdurend bewegen verder bakken.
Hertenbiefstukken uit de pan nemen en verpakt in aluminiumfolie ten minste 10 minuten laten rusten.

In die tijd maak je de Portsaus:
Fruit in het overgebleven vet op een lage warmtebron de sjalot-snippers glazig. Voeg de port, wildfond en tijm hieraan toe. Zet de warmtebron nu hoog en breng alles aan de kook. Laat de saus plm. 10 minuten inkoken.
Zeef de saus. Proef en maak op smaak met honing, peper en zout.
Doe de saus terug in de pan en zet de pan op een lage warmtebron.
Voeg nu de blokjes boter toe, steeds een paar tegelijk en roer de boter door de saus tot en een mooie gladde saus hebt gekregen die iets gebonden is door de boter.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gebakken ardappelen, spruitjes, rode kool, witlof, stoofpeertjes, etc.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top