Een Engels - achtig ontbijt met een nostalgische herinnering.......
- Engels, Ontbijt
- 10-20 min.
Een Engels ontbijt haalt veel herinneringen in mij boven. Ik was 15 en mocht met de Engelse vrienden van mijn ouders( die een week bij ons gelogeerd hadden) een weekje met hun mee naar Engeland. Wat een ervaring...... en een meerwaarde voor het leren spreken van de Engelse taal. De heer des huizes nam mij mee naar alle markante punten en bezienswaardigheden in Londen :) Een schitterende ervaring.... Echter ..... ook dat Engels ontbijt !!! Als ik er nu aan denk gruw ik nog steeds. Een vette worst op toast met bonen in tomatensaus arrggg.
Toch at ik alles ( maar met lange tanden) braaf en netjes op .
Eens een kom van de welbekende cornflakes met melk en suiker was een verademing. Dus toen ik dit ontbijtje uit het boek : Heerlijke Winter " las , maakte en met veel plezier verorberde, borrelden veel herinneringen uit het jaar 1962 naar boven. En het was verrassend lekker ook die witte bonen in tomatensaus :)
Ingrediënten 2 recipe.people
50 gram gerookt ontbijtspek1 klein blikje ( 150 gram) witte bonen in tomatensaus
2 sneetjes brood geroosterd
1 mespunt chilipoeder
1 sjalotje gesnipperd
1 theelepeltje tijm
2 eieren
25 gram botersla ( ik had veldsla)
Benodigdheden
Pan, steelpan, snijplank en mesBereidingswijze
Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Bak het gesnipperde sjalotje met de tijm even mee.
Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpannetje, en breng op smaak met peper en zout uit de molen en een snufje chilipoeder.
Bak 2 spiegeleitjes en rooster ondertussen 2 sneetjes volkoren brood.
Bouw het Engels ontbijtje als volgt op.
Beleg de sneetjes brood met de sla, vervolgens met de witte bonen in tomatensaus, het spek met daarop het ei en werk het ontbijtje af met het gesnipperde sjalotje en tijm.
Bron
Zie boven eigen tekst en foto's