Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept

    Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept

    Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept

Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept is misschien wel het aller lekkerste recept voor zuurkool. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 Gram Zuurkool
2 Speklapjes, in stukjes gesneden
200 Gram Vet spek, in blokjes gesneden
2 Goudreinetten
6 Jeneverbessen, gekneusd
200 Milliliter Water
1 Kilo Aardappelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de helft van de zuurkool in een pan.
-Schil de goudreinetten en ontdoe ze van het klokhuis.
-Snij de appels in stukjes en verdeel deze over de zuurkool samen met de speklap stukjes en de gekneusde jeneverbessen.
-Hier over de rest van de zuurkool verdelen.
-Voeg het water toe en breng het aan de kook.
-Als het kookt zet het dan op een laag vuur en laat het geheel pruttelen tot de appel “gesmolten” en het spek zacht is.
-Hou dit goed in de gaten om droog koken te voorkomen want het water verdampt bijna helemaal.
-Als het klaar is draai je het vuur uit.

-Schil dan 1 kilo aardappelen en kook ze 20 minuten en met een beetje zout.

-Bak het spek uit. Schep het spek uit het vet en doe ze apart in een schaaltje.
-Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze even droog stomen.
-Verwijder de jeneverbessen uit de zuurkool. Doe de zuurkool bij de aardappelen en stamp het geheel tot een fijne compacte zuurkoolstamppot, gebruik voor het smeuïg maken het spekvet. Als het goed gestampt is roer dan de spekkies erdoor.
-Serveer dit met een lekker runder-braadworstje of een stuk rookworst.

Bron

zuurkoolstamppot nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten