Rollade van flespompoen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Rollade van flespompoen

    Rollade van flespompoen

    Rollade van flespompoen

Een mooie kerst voor iedereen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1 flespompoen (ca. 800 g)
3 el olijfolie
250 g champignons
8 g tijm
50 g hazelnoten
25 g rozijnen
2 tenen knoflook
200 g spinazie
1 mespuntje nootmuskaat

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier
1 knoflookpers
1 keukentouw

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 C.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de zaden. Smeer de helften in met 1 el olijfolie en leg ze naast elkaar met de schil naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen 40 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen.
3. Snijd intussen de champignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de hazelnoten grof.
4. Verhit de rest van de olie in een ruime wok en bak de champignons 3 min. Voeg de tijm, hazelnoten en rozijnen toe en knijp er de tenen knoflook boven uit. Bak 1 min. mee. Voeg de spinazie toe en schep om tot deze is geslonken, dat duurt ca. 2 min. Breng op smaak met nootmuskaat.
5. Lepel wat vruchtvlees uit de pompoenhelften, zodat een holte ontstaat die je kunt vullen. Hak het vruchtvlees fijn en schep dit door de spinazievulling.
6. Vul beide helften met zo veel mogelijk van de spinazievulling. Zet de helften op elkaar en bind ze vast met keukentouw. Bak nog 15 min. in de oven om goed door te warmen. Verwarm de rest van de vulling en serveer deze bij de pompoenrollade. Serveer de pompoenrollade op een plank en snijd er dikke plakken van.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten