1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rollade
  6. Rollade van flespompoen

Rollade van flespompoen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2020

Ingrediënten 4 personen


1 flespompoen (ca. 800 g)
3 el olijfolie
250 g champignons
8 g tijm
50 g hazelnoten
25 g rozijnen
2 tenen knoflook
200 g spinazie
1 mespuntje nootmuskaat


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


1 bakpapier
1 knoflookpers
1 keukentouw


Rollade van flespompoen
Rollade van flespompoen

Een mooie kerst voor iedereen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 180 C.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de zaden. Smeer de helften in met 1 el olijfolie en leg ze naast elkaar met de schil naar boven op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pompoen 40 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen.
3. Snijd intussen de champignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de hazelnoten grof.
4. Verhit de rest van de olie in een ruime wok en bak de champignons 3 min. Voeg de tijm, hazelnoten en rozijnen toe en knijp er de tenen knoflook boven uit. Bak 1 min. mee. Voeg de spinazie toe en schep om tot deze is geslonken, dat duurt ca. 2 min. Breng op smaak met nootmuskaat.
5. Lepel wat vruchtvlees uit de pompoenhelften, zodat een holte ontstaat die je kunt vullen. Hak het vruchtvlees fijn en schep dit door de spinazievulling.
6. Vul beide helften met zo veel mogelijk van de spinazievulling. Zet de helften op elkaar en bind ze vast met keukentouw. Bak nog 15 min. in de oven om goed door te warmen. Verwarm de rest van de vulling en serveer deze bij de pompoenrollade. Serveer de pompoenrollade op een plank en snijd er dikke plakken van.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top