Cioppino uit San Francisco

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Cioppino uit San Francisco

    Cioppino uit San Francisco

    Cioppino uit San Francisco

Cioppino is een overheerlijke stoofpot met zeevruchten. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden ligt de oorsprong van de cioppino niet in Zuid-Europa maar in de Verenigde Staten. Het gerecht werd uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit de wijk North Beach in San Francisco.  Zeker eens proberen, super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
1 kg mosselen
500 g lotte
500 g roodbaarsfilet
500 g zeebaarsfilets
1 blik krab
olijfolie
1 ui
1 paprika
1 venkel
3 teentjes look
800 g gepelde tomaten
250 ml rode wijn
1 laurierblaadjes
takjes oregano
1 bosje bladpeterselie
pilipili
1 kg black tiger scampi's
250 ml droge witte wijn
400 ml visfond
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bouillon:
-pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.
-Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.

-Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.
-Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.
-Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.

-Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.
-Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.
-Snipper de peterselie fijn.

-Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.
-Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.

-Snij de vis in hapklare stukken.
-Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi's toe en laat 2 min garen.
-Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten