Cioppino uit San Francisco
- Amerikaans, Feestmaaltijd
- 60-120 min.
Cioppino is een overheerlijke stoofpot met zeevruchten. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden ligt de oorsprong van de cioppino niet in Zuid-Europa maar in de Verenigde Staten. Het gerecht werd uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit de wijk North Beach in San Francisco. Zeker eens proberen, super lekker !
Ingrediënten 8 recipe.people
1 kg mosselen500 g lotte
500 g roodbaarsfilet
500 g zeebaarsfilets
1 blik krab
olijfolie
1 ui
1 paprika
1 venkel
3 teentjes look
800 g gepelde tomaten
250 ml rode wijn
1 laurierblaadjes
takjes oregano
1 bosje bladpeterselie
pilipili
1 kg black tiger scampi's
250 ml droge witte wijn
400 ml visfond
Bereidingswijze
Bouillon:
-pel de scampi's, verwijder het darmkanaal en hou de schalen bij.
-Roerbak de schalen in 2 el olijfolie tot ze mooi roze kleuren. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot en voeg de visfond toe. Laat even doorkoken en giet door een zeef.
-Spoel de mosselen enkele malen in ruim koud water tot het water helder is. Laat ze na de laatste spoelbeurt 5 min liggen in koud water.
-Doe de mosselen met aanhangend vocht in een ruime pan. Kruid met versgemalen peper.
-Dek de pan af en zet op een hoog vuur. Laat de mosselen openstomen in ± 5 min. Zeef het vrijgekomen vocht en voeg bij de scampibouillon.
-Pel de ui en teentjes look en snipper fijn.
-Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-Reinig de venkel en snij in dunne reepjes.
-Bind enkele peterseliestelen, het laurierblad en de takjes oregano tot een kruidentuiltje.
-Snipper de peterselie fijn.
-Verhit 2 el olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, look, paprika en venkel zacht. Overgiet met rode wijn en laat even inkoken.
-Voeg de scampibouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 min sudderen.
-Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met pilipili, peper en zout.
-Snij de vis in hapklare stukken.
-Laat de stukken vis 3 min garen in de soep. Voeg de scampi's toe en laat 2 min garen.
-Schep de mosselen erdoor en werk af met uitgelekt krabvlees en peterselie.
Bron
spar