Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto
- Frans, Feestmaaltijd
- 60-120 min.
Pak uit met een echt kunstwerkje. Een tian van lekkere wintergroenten gecombineerd met een verrukkelijke parelcouscous. Ook de niet vegetariërs zullen smullen van dit heerlijk gerecht .
Ingrediënten 8 personen
3 wortels½ knolselder
3 zoete aardappelen
3 pastinaak
4 raapjes
2 courgettes
boter
200 g parelcouscous
1 bosje dragon
½ punt Parmezaanse kaas
1 teentje look
3 dl olijfolie
Benodigdheden
tulband taartvorm
Bereidingswijze
-Schil de zoete aardappelen en de knolselder
-Spoel de wortelen, pastinaken, courgettes en raapjes. Dep alles droog.
-Snij alle groenten in ± dezelfde grootte. Snij fijne plakjes met een mandoline.
-Neem een tulbandtaartvorm en boter goed in.
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Schik alle groenten, afwisselend, naast elkaar.
-Smelt wat boter en besmeer er de groentjes rijkelijk mee. Kruid met peper en zout.
-Bak in de voorverwarmde oven ± 40 min tot 1 u.
-Smeer regelmatig opnieuw in met boter.
Dragonpesto:
-was en pluk de dragon.
-pel de look en snij fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
-Mix de dragonblaadjes met de look en Parmezaanse kaas. Giet al mixend de olijfolie erbij en kruid met peper en zout.
-Kook de parelcouscous gedurende 10 min gaar in kokend, gezouten water.
-Giet af en meng de dragonpesto eronder.
-Haal de tian uit de vorm en zet op een schotel.
- Lepel de parelcouscous in het midden van de schotel. Werk af met nog wat dragonblaadjes.
Bron
spar