Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

    Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

    Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

Pak uit met een echt kunstwerkje. Een tian van lekkere wintergroenten gecombineerd met een verrukkelijke parelcouscous. Ook de niet vegetariërs zullen smullen van dit heerlijk gerecht . 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 wortels
½ knolselder
3 zoete aardappelen
3 pastinaak
4 raapjes
2 courgettes
boter
200 g parelcouscous
1 bosje dragon
½ punt Parmezaanse kaas
1 teentje look
3 dl olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tulband taartvorm

Bereidingswijze

-Schil de zoete aardappelen en de knolselder
-Spoel de wortelen, pastinaken, courgettes en raapjes. Dep alles droog.

-Snij alle groenten in ± dezelfde grootte. Snij fijne plakjes met een mandoline.
-Neem een tulbandtaartvorm en boter goed in.
-Verwarm de oven voor op 160°C.

-Schik alle groenten, afwisselend, naast elkaar.
-Smelt wat boter en besmeer er de groentjes rijkelijk mee. Kruid met peper en zout.
-Bak in de voorverwarmde oven ± 40 min tot 1 u.
-Smeer regelmatig opnieuw in met boter.

Dragonpesto:
-was en pluk de dragon.
-pel de look en snij fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
-Mix de dragonblaadjes met de look en Parmezaanse kaas. Giet al mixend de olijfolie erbij en kruid met peper en zout.

-Kook de parelcouscous gedurende 10 min gaar in kokend, gezouten water.
-Giet af en meng de dragonpesto eronder.

-Haal de tian uit de vorm en zet op een schotel.
- Lepel de parelcouscous in het midden van de schotel. Werk af met nog wat dragonblaadjes.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten