Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

    Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

    Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

Feestelijk, culinair gerecht dat op elke feesttafel een topper is ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
8 sint-jakobsnootjes
arachideolie
½ dl droge witte wijn
1 sinaasappel
4 eidooiers
boter
cayennepeper
2 blaadjes filodeegvellen
2 pakjes bospaddenstoelenmengeling
1 verse schorseneer
shiitake
waterkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Saus:
-meng de witte wijn met het sinaasappelsap.
-klop 3 eidooiers los met het sap.
-zet op een matig vuurtje en klop mooi luchtig. Let op, laat niet koken.
-meng 100 g boter (van het vuur) door de saus.
-kruid met peper, zout en cayennepeper.
-Hou warm tot het bord gedresseerd wordt.
Champignonloempia:
-reinig de champignons en hak ze wat kleiner.
-Bak de champignonmengeling bruin in hete boter en laat afkoelen.
-Leg een vel filodeeg op een plank en snij in 2. Schik een deel van de champignons onderaan het vel.
-Besmeer de randen van het vel met 1 eidooier losgeklopt met wat water. Rol mooi strak op. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

-Was de schorseneer maar schil ze niet. Zorg wel dat alle aarde verdwenen is.
-Snij slierten van de schorseneer met een dunschiller. Frituur deze op 150°C.

-Dep de sint-jakobsnoten goed droog en bak ze krokant in zeer hete olie en kruid met peper en zout. (circa 1 min per kant)

-Bak de shiitake goudbruin in hete boter en kruid met zout en peper.
-Haal de loempia's uit de koelkast en frituur op 180°C. Snij in de juiste grootte.
-Lepel in het midden van elk bord een lepel saus.
-Schik 2 gebakken sint-jakobsnoten erop. Zet een loempia recht ernaast.
-Schik een gefrituurde schorseneer ernaast en werk af met gebakken shiitake en een plukje waterkers.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten