Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

    Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

    Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

Makkelijk en lekker deze klassieker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg kroketten
1 kg everzwijnstoofvlees
1 grote ui
100 ml porto
5 jeneverbessen
3 el bloem
1 kruidentuiltje
800 ml gevogeltefond
300 g veenbessencompote
geklaarde boter
400 g spruitjes
1 teentje look
200 g prinsessenbonen
50 g kastanjes
20 g vloeibare honing
1 eetlepel witte wijnazijn
80 ml hazelnootolie
1 bosje bladpeterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Everzwijnstoofvlees:
-warm de oven voor op 140°C.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit 3 el geklaarde boter in een stoofpot met dikke bodem.
-Bak het everzwijnstoofvlees in 3 porties mooi bruin aan alle zijden en roer de gesnipperde ui erdoor.
-Blus met porto en schraap de aanbaksels los van de bodem.
-Bestrooi met bloem en roer goed om en blus met wildfond en voeg de jeneverbessen en het kruidentuiltje toe.
-Breng aan de kook. Zet min. 3 u onder deksel in de voorverwarmde oven.
-Roer er, na gaartijd, 150 g veenbessenconfituur door.
-Verwijder het kruidentuiltje en kruid met zwarte peper en zout.
Spruitjessalade:
- pel de look en snipper fijn.
-Verwarm de notenolie met de look tot deze begint te geuren.
-Hak de kastanjes fijn en roer ze met de honing en wijnazijn onder de olie.
-kuis de prinsessenboontjes. en breng gezouten water aan de kook. Blancheer de boontjes 3 à 5 min.
Verfris in ijskoud water, laat uitlekken en halveer.
-Snij de uiteindes van de spruitjes zodat de blaadjes loskomen.
-Pluk de blaadjes los van elkaar.
-Snipper de platte peterselie fijn.
-Meng de spruitblaadjes, platte peterselie en prinsessenbonen en roer de notendressing erdoor.

-Bak de kroketten gaar in de friteuse.

Afwerking:
serveer het stoofvlees met de spruitjessalade, overige veenbessencompote en goudbruin gebakken kroketten.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten