Koreaanse Gefrituurde kip

  • Koreaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Makkelijk en smakelijke kip

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
Voor de kip
300 gr Kippendijfilet, 1 el rijstazijn, 1cm gember, 1 teen knoflook, 40 gr maizena

Voor de saus
1 el sojasaus, 1,5 el rijstazijn, 1 el mirin, 2 el sesamolie, 2 el honing, 1 teen knoflook, 1 cm gember, 1 el bruine basterdsuiker, 1tl chilivlokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, sauspan.

Bereidingswijze

Snijd de kippendijfilet in stukjes. Verwijder het schilletje van de gember en snijd 1cm gember heel fijn, net zoals 1 teen knoflook. Meng in een kom de ingrediënten voor de kip en zet de kom even opzij.

Ondertussen kun je de saus maken. Snijd hiervoor de gember en knoflook heel fijn. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng aan de kook. Laat dit een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Zet vervolgens het vuur uit.

Vervolgens kun je verder gaan met het bakken van de kip. Hiervoor kun je een frituur gebruiken of je kunt in bijvoorbeeld een hapjespan bakken. Vul de pan met olie totdat het ongeveer 3 cm hoog staat. Zorg ervoor dat de olie goed heet is. Voeg vervolgens circa 1/4 van de kip toe. Bak de kipstukjes ongeveer 2 minuten totdat ze goudbruin zijn. Schep de stukjes kip daarna op een bord met een stuk keukenpapier zodat ze even kunnen uitlekken. Als je alle stukjes kip hebt gebakken, kun je de saus nog even verwarmen. Voeg de stukjes kip toe, meng alles door elkaar en smullen maar.

Bron

Https://www.lekkerensimpel.com/koreaanse-kip/

Serveertip

Strooi wat bosui over de kip en serveer met bijvoorbeeld rijst of noodels.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Dumesch avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten