Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

  • Belgisch, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

    Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

    Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

Pittige soep die super lekker van smaak is en daarenboven snel gemaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sjalotje
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
650 ml water
1½ kippenbouillontablet
6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje
2 el Zaanse mosterd
½ el Franse mosterd
2 dl slankroom
2 el gembersiroop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel het sjalotje en snipper fijn.
-Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes.
-Roer de bloem door de boter.
-Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
-Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat.
-Verkruimel de bouillontabletten erboven.
-Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken.

-Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.
-Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep.
-Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep.

Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten