Eendensaté met portsiroop
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-12-2020
Makkelijk en lekker feestelijk voorgerecht
Ingrediënten 2 personen
1 sjalotje¾ eetlepel boter of margarine
1 dl gevogeltefond
1 dl Ruby port
2 eetlepels gembersiroop
zout
peper
1 tamme eendenborst met vel
3 plakjes ontbijtspek
1 struikje witlof
½ theelepel poedersuiker
Benodigdheden
satéstokjes ( als je houten gebruikt eerst een tijdje in water leggen )Bereidingswijze
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
-In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten.
-Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken.
-Saus zeven.
-Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.
-Op smaak brengen met zout en peper.
-Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden
- 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen.
- Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.
-Grill voorverwarmen op hoogste stand.
-Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden.
- Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen.
-Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten.
-In wok of koekenpan rest van boter verwarmen.
-Witlof ca. 1 minuut roerbakken.
-Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen.
Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.
Bron
AH
Serveertip
Tip:
U kunt de saté ook bakken in een grillpan
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties