Een­den­sa­té met port­si­roop

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Een­den­sa­té met port­si­roop

    Een­den­sa­té met port­si­roop

    Een­den­sa­té met port­si­roop

Makkelijk en lekker feestelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalotje
¾ eetlepel boter of margarine
1 dl gevogeltefond
1 dl Ruby port
2 eetlepels gembersiroop
zout
peper
1 tamme eendenborst met vel
3 plakjes ontbijtspek
1 struikje witlof
½ theelepel poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satéstokjes ( als je houten gebruikt eerst een tijdje in water leggen )

Bereidingswijze

- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
-In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten.
-Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken.
-Saus zeven.
-Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.
-Op smaak brengen met zout en peper.

-Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden
- 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen.
- Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.

-Grill voorverwarmen op hoogste stand.

-Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden.
- Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen.
-Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten.

-In wok of koekenpan rest van boter verwarmen.
-Witlof ca. 1 minuut roerbakken.
-Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen.

Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.

Bron

AH

Serveertip

Tip:
U kunt de saté ook bakken in een grillpan

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten