1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Een­den­sa­té met port­si­roop

Een­den­sa­té met port­si­roop

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2020

Ingrediënten 2 personen


1 sjalotje
¾ eetlepel boter of margarine
1 dl gevogeltefond
1 dl Ruby port
2 eetlepels gembersiroop
zout
peper
1 tamme eendenborst met vel
3 plakjes ontbijtspek
1 struikje witlof
½ theelepel poedersuiker


Verder heb je nodig


Satéstokjes ( als je houten gebruikt eerst een tijdje in water leggen )


Een­den­sa­té met port­si­roop
Een­den­sa­té met port­si­roop

Makkelijk en lekker feestelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
-In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten.
-Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken.
-Saus zeven.
-Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.
-Op smaak brengen met zout en peper.

-Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden
- 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen.
- Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.

-Grill voorverwarmen op hoogste stand.

-Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden.
- Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen.
-Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten.

-In wok of koekenpan rest van boter verwarmen.
-Witlof ca. 1 minuut roerbakken.
-Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen.

Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.

Serveertip

Tip:
U kunt de saté ook bakken in een grillpan

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top