Meringue met advocaat van jenever

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Meringue met advocaat van jenever

    Meringue met advocaat van jenever

    Meringue met advocaat van jenever

Klassieke meringue gevuld met een advokaat van jenever ...TOP !  Makkelijk zelf te bereiden .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de advocaat:
6 eidooiers
50 gr vanillesuiker
400 ml gecondenseerde melk
325 gr suiker
150 ml graanjenever

Voor de meringue:
3 eiwitten
150 gr suiker
1 el maïszetmeel
1 tl azijn
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
keukenrobot/mixer
spuitzak met een rond spuitmondje

Bereidingswijze

-Doe voor de advocaat de eidooiers, de vanillesuiker, de gecondenseerde melk, de suiker en de graanjenever in een steelpannetje en roer los. Verwarm al roerend zachtjes op het vuur tot het mengsel begint te binden.
-Giet de advocaat in een bokaaltje en laat afkoelen.

Maak ondertussen de meringue :
- Klop de eiwitten schuimig in de keukenrobot. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker, het maïszetmeel en de azijn toe.
-Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak met daarin een rond spuitmondje.
-Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van het eiwitmengsel.
- Zet de meringues gedurende 1 uur à 1u30 in de oven op 90 graden.

SERVEREN:

Vul de meringues op met de advocaat.

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten