1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Meringue
  6. Meringue met advocaat van jenever

Meringue met advocaat van jenever

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2020

Ingrediënten 6 personen


Voor de advocaat:
6 eidooiers
50 gr vanillesuiker
400 ml gecondenseerde melk
325 gr suiker
150 ml graanjenever

Voor de meringue:
3 eiwitten
150 gr suiker
1 el maïszetmeel
1 tl azijn
zout


Verder heb je nodig


Bakpapier
keukenrobot/mixer
spuitzak met een rond spuitmondje


Meringue met advocaat van jenever
Meringue met advocaat van jenever

Klassieke meringue gevuld met een advokaat van jenever ...TOP !  Makkelijk zelf te bereiden .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe voor de advocaat de eidooiers, de vanillesuiker, de gecondenseerde melk, de suiker en de graanjenever in een steelpannetje en roer los. Verwarm al roerend zachtjes op het vuur tot het mengsel begint te binden.
-Giet de advocaat in een bokaaltje en laat afkoelen.

Maak ondertussen de meringue :
- Klop de eiwitten schuimig in de keukenrobot. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker, het maïszetmeel en de azijn toe.
-Schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak met daarin een rond spuitmondje.
-Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van het eiwitmengsel.
- Zet de meringues gedurende 1 uur à 1u30 in de oven op 90 graden.

SERVEREN:

Vul de meringues op met de advocaat.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top