1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes

Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes

  • Aziatisch, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2020

Ingrediënten 2 personen


600 gram gesneden andijvie
2 eetlepels arachideolie
150 gram reepjes mager rookspek
2 flinke uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flinke theelepel sambal badjak
2 maggiblokjes (kleine vierkante)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel witte natuurazijn
1 theelepel suiker

3 aardappelen, geschild en in plakjes voorgekookt
beetje arachideolie om te bestrijken.


Verder heb je nodig


Hapjespan voor de andijvie
pan voor de aardappelplakjes (of voorgekookte aardappelen gebruiken)
ovenschotel


Toemis van andijvie lekker Indisch gekruid met spekjes en aardappelschijfjes
Toemis van andijvie lekker Indisch gekruid met spekjes en aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes
Indische ovenschotel Toemis van andijvie met aardappelschijfjes

In één van mijn plakboeken kwam ik een recept tegen dat ik ooit van een collega had gekregen. Zij had dit recept van haar moeder en oma. Ik was dit recept vergeten en heb het nu - na heel lange tijd - weer eens gemaakt, maar nu als ovenschotel met aardappelplakjes. Dus een beetje aangepast. Het was weer erg lekker.
Je kunt dit natuurlijk ook als bijgerecht met rijst eten. Zo at mijn collega de zetoemis van andijvie ook samen met een omeletje met sambal. Dus je kunt zelf kiezen wat je lekker vindt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de maggiblokjes op in een klein laagje heet water.
Verhit de olie in de hapjespan of de wok.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak even mee. Bak ook de sambal even mee.
Voeg de gesneden andijvie toe en roerbak de andijvie tot beetgaar.
Maak de andijvie op smaak met de opgeloste maggiblokjes, ketjap manis, azijn en suiker.
N.B. Je kunt de andijvie nu zo eten samen met rijst en bijvoorbeeld een omelet met sambal
Ik heb er een ovenschotel van gemaakt door de andijvie over te doen in een ovenschaal. De aardappelplakjes erover te verdelen.
De aardappelplakjes een beetje ingesmeerd met wat olie en dan plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de aardappelen lekker bruin zijn geworden.

Serveertip

In plaats van maggiblokjes kun je ook een vleesbouillontablet gebruiken.
In plaats van arachideolie is zonnebloemolie ook prima.
Vind je de andijvie te nat laat hem dan even uitlekken in een vergiet of je bindt de andijvie met wat in koud water opgeloste maïzena.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top