Crème Brûlée met kokos, een heerlijjk nagerecht bij het kerstdiner!

  • Frans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Crème Brûlée met kokos, een heerlijjk nagerecht bij het kerstdiner!

    Crème Brûlée met kokos, een heerlijjk nagerecht bij het kerstdiner!

    Crème Brûlée met kokos, een heerlijjk nagerecht bij het kerstdiner!

 Het is december, en dat betekent dat de feestdagen er weer aan komen! Zoals iedereen wel weet zal het dit jaar geen groot familiediner worden met de kerst. Om toch een prettig kerstdiner te vieren, hebben we een heerlijk eenvoudig diner samengesteld. Hier een heerlijk nagerecht voor bij het kerstdiner. Op onze website kunt u al het keukengerei vinden wat u nodig heeft voor het kerstdiner! 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
Ingrediënten:

1 vanillestokje
400 milliliter
6 eieren
70 gram kokosbloesemsuiker
50 gram fijne kristalsuiker
2 el kokossnippers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukengerei:

ovenschaaltjes
Zeef
crème-brûlée brander


Bereidingswijze


Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 150 °C

2. Snij de vanillestok in de lengte en verwijder het merg eruit. Kook de vanillestokjes, kokosmelk en de merg. Zet na het koken het vuur uit.

3. Splits het eiwit van de eigeel, klop daarna de eidooiers in de kom. Voeg ondertussen de kokosbloesemsuiker en een snufje zout toe.

4. Verwijder het vanillestokje en voeg langzaam de warme kokosmelk door het eimengsel. Giet door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.

5. Zet de schaaltjes midden in de oven, vul de braadslee tot halverwege de rand van de schaaltjes met heet water. Hierna laat u de custard ca. 35 minuten gaar worden.

6. Als u de schaaltjes uit de oven heeft gehaald, dek de schaaltjes af met folie en zet het 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de kristalsuiker over en karamelliseer met de crème-brûléebrander. Bestrooi met de kokossnippers en serveer.

7. Dek schaaltjes af met vershoudfolie en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast. Voor het serveren van de creme brulee, strooi de kristalsuiker over en karamelliseer met de creme-brulee brander. U kan voor extra smaakbeleving kokossnippers bestrooien. Als u geen brander heeft kunt u dit ook bereiden met een ovengrill. Zet hierbij de ovengrill op de hoogste stand en houd het goed in de gaten.

Bron

Ah

Serveertip

Tijdens het bereiden van de crème brûlée is het handig om dit 1 dag van te voren te bereiden, breng hierbij de suikerlaag dezelfde dag nog aan.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

HorecaTraders avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten