Car­p­ac­cio met crè­me van Par­me­zaan­se kaas, voor kerst!

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2020
  • Car­p­ac­cio met crè­me van Par­me­zaan­se kaas, voor kerst!

    Car­p­ac­cio met crè­me van Par­me­zaan­se kaas, voor kerst!

    Car­p­ac­cio met crè­me van Par­me­zaan­se kaas, voor kerst!

We naderen december, en dat betekent dat de feestdagen er weer aan komen! Zoals iedereen wel weet zal het dit jaar geen groot familiediner worden met de kerst. Om toch een prettig kerstdiner te vieren, hebben we een heerlijk eenvoudig diner samengesteld, te beginnen bij het voorgerecht. Op onze website kunt u alle kookspullen vinden voor het ideale kerstdiner! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten:

250 gram Black Angus carpaccio
80 gram pijnboompitten
50 gram Parmigiano reggiano poeder
2 el water
3 el balsamicoazijn
1 teen knoflook
10 gram verse basilicum
30 gram rucola
150 gram mascarpone
80 milliliter extra vierge olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukengerei:

staafmixer

Bereidingswijze

Bereidingswijze:


1. Verhit een pan zonder olie of boter, en rooster de pijnboompitten goudbruin in ongeveer 3 minuten. Tijdens het bakken van de pijnboompitten, let goed op. Pijnboompitten raken snel verbrand.

2. Laat de pijnboompitten afkoelen. Meng ongeveer 2⁄3 van de Parmigiano Reggiano met peper, met 10 ml van de olijfolie en eventueel zout door de mascarpone.

3. Doe de rucola, basilicum, knoflook en de pijnboompitten in een hoge beker. Voeg daarbij de rest van de Parmigiano Reggiano, versgemalen peper en de helft van de olijfolie toe en mix met een staafmixer tot pesto. Voeg eventueel water toe om het iets gladder te maken.

4. Klop de rest van de olijfolie met de balsamicoazijn tot een dressing, breng op smaak met peper.

5. Schep met 2 lepels een quenelle (ovaal bolletje) van de Parmezaanse-kaas crème op het midden van het bord.

6. Verdeel de carpaccio er in mooie roosjes omheen. Bestrooi de kaascrème met de rest van de pijnboompitten. Druppel eerst de rucolapesto en dan de balsamicodressing eromheen.

7. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en Parmezaanse kaas en je gerecht is klaar! Eet smakelijk!

Bron

Ah

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten