Kippastei met prei

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2020
  • Kippastei met prei

    Kippastei met prei

    Kippastei met prei

  • Kippastei met prei

    Kippastei met prei

    Kippastei met prei

  • Kippastei met prei

    Kippastei met prei

    Kippastei met prei

Wat is het fijn om een huiselijke Engelse pie op tafel te zetten! Ik maakte deze "chicken pie" met kippendijen, dragon en prei. Een echt comfort food gerecht met lekker veel saus en een bladerdeegdakje!

https://chivanne.nl/kippastei-met-prei/

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 rol vers bladerdeeg van 225 gram (koeling)

400 gram kippendijen

300 gram gesneden prei

1 teen knoflook

1 theelepel gedroogde dragon

400 ml kippenbouillon

optioneel: 1 eetlepel droge sherry of madeira

100 ml kookroom

1 eetlepel Franse mosterd

2 eetlepels bloem

25 gram roomboter en wat extra

1 ei

peper en zout

1 vers stokbrood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal rechthoekig of ovaal van ongeveer 24 cm

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg een half uurtje voordat je begint uit de koelkast om op temperatuur te komen.

Snijd de kippendijen in blokjes en was en snijd de prei fijn indien je hele preien hebt gekocht. Snijd de knoflook fijn.

Verhit 25 gram roomboter (meer dan je nodig lijkt maar is ook voor de saus). Bak de kipfilet op hoog vuur aan totdat hij aan alle kanten wit is. Voeg nu de knoflook en prei toe en bak 3 minuten mee op middelmatig vuur.

Voeg 1 theelepel dragon, 400 ml kippenbouillon, 1 eetlepel droge sherry of madeira (optioneel), 100 ml kookroom en 1 eetlepel Franse mosterd toe. Laat 10 minuten, zonder deksel op de pan en terwijl je af en toe roert, wat inkoken. Roer en nu 2 eetlepels bloem doorheen met een garde en roer door totdat de bloem is opgenomen en de saus wat dikker is geworden. Hij blijft goed vloeibaar, dat is de bedoeling. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm in de tussentijd de oven voor naar 180 graden hete lucht. Vet de ovenschaal in. Vergeet de bovenkant van de randen niet. Doe de kipvulling in de ovenschaal en leg het deeg eroverheen. Snijd het overtollige deeg, als het kan, ongeveer 2 – 4 cm (afhankelijk van of je het dakje over de schaal heen of naar binnen toe maakt, wat weer afhankelijk is van je hoeveelheid deeg) naar buiten toe van de rand af. Druk aan, eventueel met een leuk patroontje zoals op mijn foto's, tot net naar binnen toe of juist over het randje heen met een leuk randje. Het deeg wat je overhebt kun je eventueel met een koekjesvorm uitsteken om de pastei mee te versieren. Kluts een eitje in een kommetje en bestrijk het deeg met behulp van een kwastje hiermee. Prik met een vork of scherp mes wat gaatje erin zodat de stoom kan ontsnappen.

Bak de pastei in ongeveer 50 minuten (of totdat hij mooi oranje gekleurd is) en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met het stokbrood (lekker dippen!).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten