Mousse van mascarpone en advocaat

  • Belgisch, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Mousse van mascarpone en advocaat

    Mousse van mascarpone en advocaat

    Mousse van mascarpone en advocaat

Stevige aflsuiter van een  diner. Makkelijk en super lekker . Je maakt alles op voorhand, zodat je alleen maar uit de koelkast moet halen en serveren ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 boudoirkoekjes
110 g witte chocolade
35 g suiker
1 blaadje gelatine (van 2 g)
2 eieren
170 g mascarpone
30 cl room
10 cl advocaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Splits de eieren. Meng de 2 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt. Klop het eiwit stijf.
2 Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Klop de room half stijf.
3 Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers. Knijp de gelatine uit en roer 'm door de gesmolten chocolade. Doe dit mengsel en de half opgeklopte room bij de mascarpone. Schep er voorzichtig het eiwit door.
4 Breek de boudoirkoekjes doormidden. Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten