Wortelvelouté met mascarpone

  • Belgisch, Amuse
  • 20-30 min.
  • Wortelvelouté met mascarpone

    Wortelvelouté met mascarpone

    Wortelvelouté met mascarpone

Feest start in een glaasje ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
500 g jonge wortelen
200 g mascarpone
2 sjalotten
citroensap (van 1 citroen)
20 g verse gember
basilicum (blaadjes)
eetbare bloemen (viooltjes)
70 cl kippenbouillon
1 el kurkuma
zonnebloemolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak de wortelen schoon en snij in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Schil en rasp de gember.
2 Fruit eerst de sjalot en gember in olie. Voeg de wortelen toe en strooi er de kurkuma over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog een 20 minuten pruttelen.
3 Mix en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zeef de soep en verdeel over glaasjes.
4 Doe een lepel mascarpone in een hapjeslepel en werk af met de viooltjes en het basilicum. Laat de lepel in de soep glijden als je de glaasjes serveert.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten