Deeg:
375 g bloem
225 g boter
188 g basterdsuiker
2 eidooiers
geraspte schil van 1 citroen
snufje zout
vulling:
1500-2000 g goudrenetten
50 g suiker
custard
kaneel
rum rozijnen 9 week rozijnen een nachtje in een paar eetlepels rum)
Springvorm 26 cm
oven
Onze ouderwets lekkere appeltaart recept
Vet een springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en maak er een kruimelig deeg van. Zet 1/3 opzij en kneed van de rest een samenhangende bal. Leg het even in de koelkast, Rol het daarna uit en bekleed een springvorm met het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel partjes in dunne schijfjes. Bestrooi de bodem met een dun laagje custard, daarop een laagje appelschijfjes dan weer custard, kaneel en rum rozijnen, daarna weer appel etc. tot alle appels op zijn en de springvorm goed tot de rand is gevuld. Bestrooi met de achtergehouden deeg kruimels. Bak de appeltaart op de onderste richel van de oven op 200 graden voor 50 min. controleer of het deeg niet te bruin wordt, anders moet je dit afdekken met aluminiumfolie. geef tenslotte nog 10 min onderwarmte
Heel oud kookboek