Gebakken pompoen met feta en ham
- Europees, Bijgerecht
- 30-60 min.
Halloween is alweer voorbij en dus moeten de overgebleven pompoenen het veld gaan ruimen voor de kerstversiering.
Eentje ervan gebruikte ik voor deze, in de oven gebakken, pompoen met feta en ham.
Een kleine Hokkaido (+/- 500 gram) is precies genoeg voor 2 personen in dit gerecht, je kunt anders ook gewoon een halve nemen en als je het recept voor 4 personen maakt is de grootte van een "normale" Hokkaido precies goed.
Bereidingswijze
- Halveer de pompoen, verwijder het zachte binnenste gedeelte, schil hem en snijd in plakjes.
- Verdeel de plakjes in een ovenschaal en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Strooi zout en peper erover en leg er enkele kleine takjes tijm op.
- Scheur de ham met je vingers in stukjes en leg het op de pompoen.
- Verkruimel de fetakaas met je handen in stukjes en verdeel over alles.
- Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ° C.
- Top af met geroosterde pijnboompitten.
- Druppel er een beetje pompoenpitolie overheen voor extra smaak.
Bron
Chefkoch.de/aangepast en eigen keuken gemaakt en gefotografeerd