Heldere Italiaanse groentesoep met pittige gehaktballetjes
- Italiaans, Soep
- 10-20 min.
De gehaktballetjes, waarin ook Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden zijn verwerkt worden eerst gebakken. Dat geeft de soep een lekkere krachtige smaak. Heerlijk soepje vooraf.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olijfolie1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 stengel bleekselderij geschild in smalle ringetjes
1 middelgrote winterpeen, geschild in kleine blokjes
100 gram champignons, in dunne plakjes
1 liter kippenbouillon (eventueel van tabletten)
Paar druppels worcestersaus
Gehaktballetjes
200 gram rundergehakt
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel gedroogde oregano
Peper, zout
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Geraspte Parmezaanse kaas
Gehakte groen van de bleekselderij of peterselie
Benodigdheden
soeppanBereidingswijze
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, zout, peper, paneermeel, Parmezaanse kaas en oregano. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de soepballetjes rondom lichtbruin. Ze hoeven niet gaar te zijn.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers mee tot glazig.
Voeg dan de stukjes wortel erbij en bak die ook even mee. Voeg op het laatst de plakjes champignons en de bleekselderij toe.
Bak alles nog ongeveer 3 minuten. Blus af met de kippenbouillon.
Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met een paar druppels worcestersaus.
Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas en gehakt selderij of peterselie.
Serveertip
Lekker met ciabatta en knoflookboter.