Heldere Italiaanse groentesoep met pittige gehaktballetjes

  • Italiaans, Soep
  • 10-20 min.
  • Heldere Italiaanse groentesoep met pittige gehaktballetjes

    Heldere Italiaanse groentesoep met pittige gehaktballetjes

    Heldere Italiaanse groentesoep met pittige gehaktballetjes

De gehaktballetjes, waarin ook Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden zijn verwerkt worden eerst gebakken. Dat geeft de soep een lekkere krachtige smaak. Heerlijk soepje vooraf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 stengel bleekselderij geschild in smalle ringetjes
1 middelgrote winterpeen, geschild in kleine blokjes
100 gram champignons, in dunne plakjes
1 liter kippenbouillon (eventueel van tabletten)
Paar druppels worcestersaus

Gehaktballetjes
200 gram rundergehakt
1 losgeklopt ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel gedroogde oregano
Peper, zout
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Geraspte Parmezaanse kaas
Gehakte groen van de bleekselderij of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het losgeklopte ei, zout, peper, paneermeel, Parmezaanse kaas en oregano. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de soepballetjes rondom lichtbruin. Ze hoeven niet gaar te zijn.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers mee tot glazig.
Voeg dan de stukjes wortel erbij en bak die ook even mee. Voeg op het laatst de plakjes champignons en de bleekselderij toe.
Bak alles nog ongeveer 3 minuten. Blus af met de kippenbouillon.
Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met een paar druppels worcestersaus.
Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas en gehakt selderij of peterselie.

Serveertip

Lekker met ciabatta en knoflookboter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten