Ligurisch Konijn
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een heerlijke gerecht met konijn uit de Noordelijke Italiaanse keuken.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 konijn van 1,5 kg in gelijke stukken.3 tenen knoflook
2uien in dunne ringen
1/2 tl cayennepeper
grof zeezout en zwarte peper
verse kruiden, tijm, rozemarijn en salie fijngehakt
1/2 l witte wijn
olie om te bakken
30 g pijnboompitten
1 Blik tomaten stukjes
75 g gehalveerde Taggia olijven olijven
klontjes boter
Eventueel wat kippenbouillon.
wat basilicum blaadjes ter garnering.
Bereidingswijze
Bestrooi de konijn-stukken met wat bloem, peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak het vlees om en om aan. Haal het konijn uit de pan en zet apart onder folie. Bak kort de gesnipperde sjalot, knoflook in fijne stukjes, de kruiden en 1/2 theelepel cayenne aan.
Doe de tomaten blokjes erbij en Voeg het konijn toe en blus af met de iets verwarmde wijn. Breng aan de kook en laat daarna het konijn anderhalf uur zachtjes sudderen tot het mooi gaar is. Voeg op het einde de gehalveerde olijven toe. Bind de saus met wat boter. Maak eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Rooster de pijnboompitten. Hak wat basilicum fijn. Serveer het vlees en saus in een schaal en strooi de basilicum en pijnboompitten erover.
Bron
Gast Blog van Petra in Gereons keuken en deels van Carlucio's eten in Italië
Serveertip
Heerlijk met worteltjes en aardappel gratin.
En een goed glas italiaanse wijn.
Smakelijke maaltijd gewenst