Côte à l'os met champagnesaus

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Côte à l'os met champagnesaus

    Côte à l'os met champagnesaus

    Côte à l'os met champagnesaus

Lekker stukje vlees en super lekkere saus, wat kan een mens nog meer wensen ?   Lekker met aardappelgratin 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 zesrib klontjes ( cote à l'os )
10 cl champagne (of schuimwijn)
2 sjalotten
8 peren (klein)
10 cl room
40 cl kalfsfond
250 g veenbessencompote
25 cl rode wijn
100 g suiker
1 kaneelstokje
2 tl gedroogde tijm
olijfolie
boter
peper
fleur de sel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de peertjes. Breng de rode wijn met de suiker en het kaneelstokje aan de kook. Leg er de peertjes in en vul aan met water, tot ze onderstaan. Laat 35 minuten op een zacht vuur garen.
2 Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid het vlees met peper, fleur de sel en tijm, en bak het aan beide kanten goudbruin in een klont boter en een scheut olijfolie. Leg het in een schaal en zet 20 minuten in de oven.
3 Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat boter. Doe er de fond en schuimwijn bij en laat even inkoken. Doe er dan de room bij en laat de saus verder inkoken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
4 Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Warm de veenbessencompote op. Snij het vlees in plakjes, serveer met de saus, peertjes en compote.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten