1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Carpaccio
  6. Zalm carpaccio met grapefruitdressing.

Zalm carpaccio met grapefruitdressing.

  • Europees, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-11-2020

Ingrediënten 4 personen


75 gram rucola
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels grapefruitsap
1 eetlepel rodewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
0.5 rode ui (in ringen)
0.5 grapefruit
2 theelepels dille (gehakt)



Zalm carpaccio met grapefruitdressing.
Zalm carpaccio met grapefruitdressing.
Zalm carpaccio met grapefruitdressing.
Zalm carpaccio met grapefruitdressing.

Snel te bereiden voorgerecht ideaal met de drukke kerstdagen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de rucola en de gerookte zalm over een schaal. Klop een dressing van het grapefruitsap, de rodewijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de rode ui toe aan de dressing. Laat 5 minuten staan. Snijd de grapefruit in dunne partjes en leg deze op de zalm. Bestrooi met dille. Besprenkel met de dressing en serveer direct.

Serveertip

Serveer op een mooi bord .
heb zelf op zwarte bordjes gepresenteerd is een mooie kleurencombinatie .

Bron

Hoogvliet boodschappen en het recept gemaakt!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top