Italiaans champignonpannetje

  • Italiaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2020
  • Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

  • Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

  • Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

  • Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

  • Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

    Italiaans champignonpannetje

Jaren geleden was ik helemaal in de ban van de minipan en heb dus destijds 6 van deze  schattige pannetjes aangeschaft en regelmatig bij dinertjes gebruikt.   Nu uit die kast ermee voordat ze helemaal verstoffen :) en er een heerlijk, eenvoudig  vegetarisch tussengerecht in gepresenteerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram champignons grote exemplaren gehalveerd of in vieren
1 1/2 dessertlepel Italiaanse kruiden
peper en zout naar smaak
klont roomboter
1 sjalotje gesnipperd
2 flinke tenen knoflook gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan en minipannetjes of schaaltjes snijplank en mes

Bereidingswijze

Bak de champignons in de gesmolten roomboter even aan. Haal ze uit de pan en smoor de knoflook en sjalot snippers in het overgebleven vet . Roer er de kruiden en peper en zout door en bak even mee.

Roer de inhoud van de pan door de champignons. Kwast de minimannetjes pannetjes lichtjes in met olijfolie en vul ze met de champignons. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden met de dekseltjes op de pannetjes. Serveer met knapperige stukjes geroosterd brood met Italiaanse kruidenboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten