1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans champignonpannetje

Italiaans champignonpannetje

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2020

Ingrediënten 4 personen


250 gram champignons grote exemplaren gehalveerd of in vieren
1 1/2 dessertlepel Italiaanse kruiden
peper en zout naar smaak
klont roomboter
1 sjalotje gesnipperd
2 flinke tenen knoflook gesnipperd


Verder heb je nodig


Pan en minipannetjes of schaaltjes snijplank en mes


Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje
Italiaans champignonpannetje

Jaren geleden was ik helemaal in de ban van de minipan en heb dus destijds 6 van deze  schattige pannetjes aangeschaft en regelmatig bij dinertjes gebruikt.   Nu uit die kast ermee voordat ze helemaal verstoffen en er een heerlijk, eenvoudig  vegetarisch tussengerecht in gepresenteerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de champignons in de gesmolten roomboter even aan. Haal ze uit de pan en smoor de knoflook en sjalot snippers in het overgebleven vet . Roer er de kruiden en peper en zout door en bak even mee.

Roer de inhoud van de pan door de champignons. Kwast de minimannetjes pannetjes lichtjes in met olijfolie en vul ze met de champignons. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden met de dekseltjes op de pannetjes. Serveer met knapperige stukjes geroosterd brood met Italiaanse kruidenboter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top