Pompoen en zoete aardappel uit de oven met boomstammetjes en feta

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2020

bron: lidl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg zoete aardappelen
1 pompoen
3 rode uien
4 el olijfolie
4 boomstammetjes
2 el bakboter
100 gr feta
3 takjes peterselie
zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken. Was de pompoen, halveer deze, schraap met een lepel de zaden eruit en snij de helften in parten. Snij de uien in boogjes.

Schep de zoete aardappelen met de pompoen, uien en olijfolie door elkaar. Verdeel ze over een bakplaat, bekleed met bakpapier en breng op smaak met zout en peper.

Rooster de groenten ± 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege de bereidingstijd een keer om.

Bak intussen de boomstammetjes in de boter rondom bruin en bijna gaar.

Haal de bakplaat uit de oven. Verbrokkel de feta en strooi over de groenten. Leg de boomstammetjes erop en laat alles nog 10 minuten in de oven doorgaren. Bestrooi vlak voor het serveren metpeterselie.

Bron

lidl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten