Pompoen en zoete aardappel uit de oven met boomstammetjes en feta
- Nederlands, Ovenschotel
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-11-2020
bron: lidl
Ingrediënten 4 personen
1 kg zoete aardappelen1 pompoen
3 rode uien
4 el olijfolie
4 boomstammetjes
2 el bakboter
100 gr feta
3 takjes peterselie
zout
peper
Benodigdheden
bakplaatbakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken. Was de pompoen, halveer deze, schraap met een lepel de zaden eruit en snij de helften in parten. Snij de uien in boogjes.
Schep de zoete aardappelen met de pompoen, uien en olijfolie door elkaar. Verdeel ze over een bakplaat, bekleed met bakpapier en breng op smaak met zout en peper.
Rooster de groenten ± 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege de bereidingstijd een keer om.
Bak intussen de boomstammetjes in de boter rondom bruin en bijna gaar.
Haal de bakplaat uit de oven. Verbrokkel de feta en strooi over de groenten. Leg de boomstammetjes erop en laat alles nog 10 minuten in de oven doorgaren. Bestrooi vlak voor het serveren metpeterselie.
Bron
lidl
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties