Hazenpeper uit de Dutch oven
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Voor het eerst aan de slag met een Dutch oven. Het recept voor de hazenpeper is een mix van verschillende recepten die ik hier en daar tegengekomen ben. Ik en mijn tafelgasten waren heel enthousiast :-)
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. hazenpoulet100 gr. spekreepjes
6 kleine uitjes/sjalotten
1 winterpeen of pastinaak
200 gr kastanjechampignons
3 el bloem
1 tomaat
1 rode peper
2 takjes salie
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 blaadjes laurier
3 kruidnagels
400 ml wildfond
300 ml rode wijn (Rhone)
1 scheutje rode port
1 klein blikje tomatenpuree
2 el appelstroop
2 partjes pure chocolade
peper/zout
Benodigdheden
BBQDutch oven
Bereidingswijze
BBQ voorverwarmen op 160-180 graden.
Hazenpoulet met beetje peper en zout aanbakken in de dutch oven.
Poulet eruit halen en apart leggen en bestrooien met de bloem.
Spekjes bakken, na 2 minuten uitjes toevoegen.
Peen, rode peper, champignons, tomaat na een min of 4 toevoegen en even meebakken.
Kruiden, fond, wijn een scheutje port toevoegen en aan de kook brengen.
BBQ temperatuur naar beneden brengen (indirect stenen erin) tot een graad of 140-150 en het geheel met deksel op de pan een uur of 3 a 4 zachtjes laten stoven. Tussendoor af en toe beetje doorroeren, en indien nodig wat water (of fond) toevoegen.
Tomatenpuree, chocolade en appelstroop toevoegen en een kwartier mee laten sudderen.
Pan kwartier voor opdienen van de bbq afhalen en even laten nasudderen.
Serveertip
Heerlijk met een aardappel-knolselderijpuree en rode kool.