Venkel-kervelstoemp met spicy scampi's

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Venkel-kervelstoemp met spicy scampi's

    Venkel-kervelstoemp met spicy scampi's

    Venkel-kervelstoemp met spicy scampi's

=18pxKlaar in 30 minuten! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
450 g scampi's
1 kg aardappelen
1 venkelkno
100 g kervel
gedroogde chilipepersnuifje
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Maak de venkel schoon, snij de knol in flinterdunne plakjes en bak ze zacht in olijfolie.
2 Pel de scampi's en maak ze schoon, kruid stevig met zout en de gedroogde chilipeper en bak ze kort langs beide kanten in wat olijfolie.
3 Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Hou enkele plukjes kervel apart en roer de resterende kervel en de gebakken venkel door de puree. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
4 Serveer de stoemp met de scampi's en werk af met de rest van de plukjes kervel.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten