Pasta carbonara met eend en pastinaak

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2020
  • Pasta carbonara met eend en pastinaak

    Pasta carbonara met eend en pastinaak

    Pasta carbonara met eend en pastinaak

=18pxZo at je je carbonara nog nooit! Extra feestelijk dresseren? Leg het eitje dan in de schaal op de pasta en laat je gasten het zelf met de kaas mengen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g pasta (linguine)
180 g gerookte eendenborst (in plakjes)
400 g pastinaak
2 sjalotten
1 knoflookteentje
verse dragon (enkele takjes)
200 g oude kaas (comté 12 maanden, oude cheddar 24 maanden, pecorino)
4 eieren
boter
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de pastinaak en snij in blokjes.
2 Smelt een klont boter en bak hierin de sjalot en knoflook op een zacht vuur gaar. Voeg de pastinaak toe, kruid met peper en zout en bak tot de blokjes pastinaak zacht en lichtbruin zijn.
3 Rasp de oude kaas. Klop de eieren op met 120 g van de geraspte kaas en kruid met flink wat peper. Snij de gerookte eendenborstfilet in reepjes.
4 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water en meng met de pastinaakblokjes, het ei-kaasmengsel en de reepjes gerookte eendenborst.
5 Bestrooi met de rest van de kaas en de verse dragon en serveer.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten