1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020

Ingrediënten 2 personen


4 speklapjes
2 eetlepels arachideolie
1 flinke rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
1 winterpeen, in hele kleine stukjes
1 middelgrote prei, in stukjes
250 gram gesneden witte kool
125 gram taugé, schoongemaakt
150 gram shiitake paddenstoelen, in plakjes
2 eetlepels gehakte gekonfijte gember (bijv. bakgember)
Peper, zout,
Paar druppels maggi aroma
Marinade
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel citroensap


Verder heb je nodig


Schaaltje voor de marinade
keukenpapier
koekenpan
wok of hapjespan


Lekker Oosters: Gemarineerde speklapjes met gewokte witte kool, shiitake en taugé
Lekker Oosters: Gemarineerde speklapjes met gewokte witte kool, shiitake en taugé

Ik heb voor dit recept speklapjes à la minuut gebruikt, andere speklapjes kunnen natuurlijk ook maar hebben wat meertijd nodig. Voor het wokken hebben ik diverse groenten en paddenstoelen (shiitake) genomen. Wil je het gemakkelijker hebben gebruik dan Aziatische wokgroenten (kant en klaar in de supermarkt).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marinade maken van ketjap manis, kerriepoeder, gembersiroop en citroensap.

Speklapjes kruiden met peper en zout. Speklapjes in stukken snijden en minimaal 30 minuten marineren in de marinade. Speklapjes uit de marinade halen. Marinade bewaren .

Stukjes speklap droogdeppen met keukenpapier. Vlees in een droge koekenpan in plm. 15 tot 20 minuten op een lage warmtebron krokant bakken. Regelmatig keren.
Vlak voor het opdienen de marinade toevoegen aan het vlees, alles goed omscheppen en van de warmtebron afhalen.

2 eetlepels olie verhitten in een wok.
Uien, knoflook en rode peper 3 minuten roerbakken. Stukjes winterpeen en prei toevoegen en ook even meebakken. Witte kool toevoegen en plm. 4 tot 5 minuten roerbakken. Moet beetgaar blijven.

In aparte koekenpan nog 1 eetlepel olie verhitten. Hierin de shiitake bakken. Niet langer dan 5 minuten anders wordt de shiitake taai.
Shiitake en rauwe taugé door de andere groenten mengen.
Warme marinade en de gekonfijte gemberstukjes door de groenten mengen. Alles nog op smaak maken met peper, zout en een paar druppels maggi aroma.
Stukjes speklap op de groenten leggen en nu lekker gaan eten.
Smaakt erg lekker met rijst.


Serveertip

Lekker met rijst.
In plaats van de groenten die ik heb gebruikt kun je heel goed kant en klare Aziatische of Chinese wokgroenten gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top