Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020
  • Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

    Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

    Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

Ik heb voor dit recept speklapjes à la minuut gebruikt, andere speklapjes kunnen natuurlijk ook maar hebben wat meertijd nodig. Voor het wokken hebben ik diverse groenten en paddenstoelen (shiitake) genomen. Wil je het gemakkelijker hebben gebruik dan Aziatische wokgroenten (kant en klaar in de supermarkt).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 speklapjes
2 eetlepels arachideolie
1 flinke rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
1 winterpeen, in hele kleine stukjes
1 middelgrote prei, in stukjes
250 gram gesneden witte kool
125 gram taugé, schoongemaakt
150 gram shiitake paddenstoelen, in plakjes
2 eetlepels gehakte gekonfijte gember (bijv. bakgember)
Peper, zout,
Paar druppels maggi aroma
Marinade
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaaltje voor de marinade
keukenpapier
koekenpan
wok of hapjespan

Bereidingswijze

Marinade maken van ketjap manis, kerriepoeder, gembersiroop en citroensap.

Speklapjes kruiden met peper en zout. Speklapjes in stukken snijden en minimaal 30 minuten marineren in de marinade. Speklapjes uit de marinade halen. Marinade bewaren .

Stukjes speklap droogdeppen met keukenpapier. Vlees in een droge koekenpan in plm. 15 tot 20 minuten op een lage warmtebron krokant bakken. Regelmatig keren.
Vlak voor het opdienen de marinade toevoegen aan het vlees, alles goed omscheppen en van de warmtebron afhalen.

2 eetlepels olie verhitten in een wok.
Uien, knoflook en rode peper 3 minuten roerbakken. Stukjes winterpeen en prei toevoegen en ook even meebakken. Witte kool toevoegen en plm. 4 tot 5 minuten roerbakken. Moet beetgaar blijven.

In aparte koekenpan nog 1 eetlepel olie verhitten. Hierin de shiitake bakken. Niet langer dan 5 minuten anders wordt de shiitake taai.
Shiitake en rauwe taugé door de andere groenten mengen.
Warme marinade en de gekonfijte gemberstukjes door de groenten mengen. Alles nog op smaak maken met peper, zout en een paar druppels maggi aroma.
Stukjes speklap op de groenten leggen en nu lekker gaan eten.
Smaakt erg lekker met rijst.


Serveertip

Lekker met rijst.
In plaats van de groenten die ik heb gebruikt kun je heel goed kant en klare Aziatische of Chinese wokgroenten gebruiken.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-01-2021

Dat is heel goed om te horen Jos, Eet smakelijk !

professoroud avatar
professoroud 09-01-2021

De speklapjes staan weer in de marinade hoor! Straks lekker bij de nasi!

pwiggers avatar
pwiggers 12-12-2020

Fijn dat jullie het lekker vonden Caro. Altijd leuk om te horen. Dank je wel voor je reactie bij het recept.

Caro28 avatar
Caro28 11-12-2020

Wij vonden het erg lekker 😋. Bedankt voor het recept

pwiggers avatar
pwiggers 09-12-2020

Graag gedaan poebeerr. Inderdaad worden de speklapjes lekker knapperig. Heerlijk gekruid ook.

poebeerr avatar
poebeerr 08-12-2020

Goed idee, speklapjes à la minute. Die worden lekker krokant. Bedankt voor het delen.

pwiggers avatar
pwiggers 07-12-2020

Hartstikke leuk om te horen Jos. Altijd blij met zo'n reactie. Groetjes, Petra

professoroud avatar
professoroud 03-12-2020

Heerlijk gerecht en die gemarineerde speklapjes..... jammie!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten