1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Linguine
  6. Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....

Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020

Ingrediënten 2 personen


120 gram spaghetti of linguine
1 ui gesnipperd
150 gram shiitakes
15 gram ongezouten roomboter
50 gram truffeltapenade
60 ml room om mee te koken
10 gram bladpeterselie gesnipperd
30 gram geraspte Parmezaanze kaas, Grana Padano of Pecorino


Verder heb je nodig


Hapjespan of wok, snijplank en mes


Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel -  Linguine met shiitakes en Grana Padano....
Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....

Foto groente groente .nl

Foto groente groente .nl

Truffel en Italiaanse kaas is een gouden combi. Met de toevoeging van de shiitake een zalig vegetarisch gerecht dat na 20 minuten bereidingstijd dampend op tafel staat. 


Deze kruidige , nootachtige paddenstoel met een krachtige smaak groeit op bomen . Van oorsprong Japans en shii betekent boom waar de paddenstoel vaak op groeit en take  betekent paddenstoel. 


 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de shiitakes schoon met een licht vochtig keukenpapiertje en snij een beetje van de onderkant van de steeltjes af. Snij ze in grove stukken of halveer ze.

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan en bak de ui in enkele minuten glazig.
Voeg dan de shiitakes toe en bak ze even mee. Dan gaat de truffeltapenade erbij en die mag ook even heel kort meebakken.
Kook ondertussen de pasta,( volgens de beschrijving) zodat alles tegelijk klaar is.

Giet de room erbij in de pan met de shiitakes en ui en warm alles even goed door, zodat het goed heet is en breng alles al goed op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af . Vang( eventueel) iets kookvocht op.

Werk de pasta met het aanhangende kookvocht goed met de shiitakes in de pan . Roer er de fijn gehakte peterselie door. Breng de pasta nog verder op smaak met peper en wat citroensap.

Serveer in voorverwarmde kommen of voorverwarmde borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Serveertip

Breek de pasta voor het koken, dan laat zich alles beter mengen in de pan. De linguine die ik heb gebruikt heeft een gaartijd van 4 minuten. Zo kun je de groente in de pan met de pasta perfect timen.

Bron

Project gezond eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top