Wanna satésaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020

Wat zijn er toch veel soorten Satésaus �€" Pindasaus,
Wat zijn er toch veel soorten smaken,
Wat zijn er toch veel mensen

Maar de satésaus van mijn schoondochter spant de kroon, zekers voor mij, Wat is deze satésaus toch enorm lekker, zo proef je hem maar zelden.
Mijn Thaise schoondochter Wanna heeft hiervan het recept aan mij gegeven, dus ik ga hem delen met jullie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak Gado Gado boemboe speciaal 500gram, (verkrijgbaar bij iedere toko, ik gebruik het Kokki Djawa)
1 liter kokosmelk, (verkrijgbaar in veel supermarkten, zekers in de toko)
15 gram zout,
150gram suiker,
5 gram chilipoeder (liefst Thaise). (Thaise vaak in de toko verkrijgbaar)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steel(pan)
Garde

Bereidingswijze

Doe alles in een pannetje en roer (met de garde) heel goed door, vervolgens aan de kook brengen en dan 15minuten zachtjes laten doorkoken.
Wel erbij blijven en steeds maar weer een beetje roeren, anders koekt het aan.

Serveertip

Wil je meer pittigheid gewoon meer chilipoeder erin.
Wil je liever zoete pindasaus, effe nog meer suiker.

Waarschijnlijk heb je nu te veel van het goede.
Je kan dit goed invriezen en later in de magnetron opwarmen, zijn lekkere smaak gaat nagenoeg niet verloren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten