1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Saus
  6. Kipfilet met spekjes en paddenstoelen in een romige saus met een vleugje cognac

Kipfilet met spekjes en paddenstoelen in een romige saus met een vleugje cognac

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020

Ingrediënten 2 personen


300 gram (maïs)kipfilet in niet al te kleine stukjes
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram spekreepjes
1 flink sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
400 gram gemengde paddenstoelen
150 ml crème fraîche
1 dl droge witte wijn
1 borrelglas cognac of vieux
Chilivlokken naar smaak of paar druppels tabasco
Gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan


Zachte stukjes kipfilet met knapperige spekjes, gemengde paddenstoelen in romige cognacsaus..MMMMM

Ook lekker als saus bij pasta of rijst

Ook lekker als saus bij pasta of rijst

Dit feestelijke kipgerecht heb je in een mum van tijd klaar. Vooral als je vooraf alles gesneden klaarzet. De kipstukjes blijven heerlijk mals als je ze snel rondom bruin bakt en uit de pan haalt voordat de andere ingrediënten erbij komen. Maak je dit gerecht voor meer van 2 personen, bak dan de kipstukjes in gedeelten anders duurt het te lang en wordt de kip droog.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in grove stukken.
Kruid de kipfilet met peper en zout.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Haal de spekreepjes uit de pan en zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de stukjes kipfilet snel rondom bruin en haal ook de kipfilet uit de pan. Leg ze bij de spekreepjes.
Bak in het verder overgebleven vet de sjalot-snippers en de knoflook lichtbruin.
Voeg de paddenstoelen hieraan toe en bak ze op een hoge warmtebron mee tot het vocht verdwenen is. Blus af met de cognac. Laat de cognac een beetje inkoken,
Voeg de witte wijn en de crème fraîche hieraan toe en breng al roerende aan de kook.
Maak de saus op smaak met peper, zout en wat chilivlokken of tabasco.
Doe de spekreepjes en de kipfilet terug in de saus. Maak de saus snel warm.
Garneer met wat gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met gebakken aardapelen, krieltjes, aardappelpuree, rijst, pasta.
Als groente is lekker erbij: sperziebonen, snijbonen, doperwten, worteltjes, witlof, spruitjes blomekool, romanesco, sla, etc. etc.
Ook heerlijk als saus bij pasta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top