Boerenkool stamppot op zijn lekkerst
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-11-2020
De lekkerste boerenkoolstamppot maak je met je zelfgemaakte kruidenmix van boerenkoolkruiden ( recept zie op de site )
Ingrediënten 4 personen
500 gram aardappelen250 gram boerenkool
200 gram boter op kamertemperatuur
1 sjalot, gesnipperd
100 gram gesneden spek
1 rookworst
Versgemalen zwarte peper
Versgemalen nootmuskaat
boerenkool kruidenmix naar smaak ( zie op deze site bij 'kruidenmix voor boerenkool' )
Bereidingswijze
-schil de aardappelen en snij ze in niet al te grote stukken
-kook de aardappelen in water met weinig zout ; Giet het water af en voeg de boter toe.
-Stamp de aardappelen fijn met een stamper
-Bak de spekjes uit
-Blancheer de boerenkool in een dun laagje water
-Voeg nu de boerenkool, het sjalotje en het spek aan de puree toe en meng het geheel.
-Kruid de puree met nootmuskaat en zwarte peper en de kruidenmix van boerenkoolkruiden
-Strijk de puree uit in een ovenschaal en bedek de puree met schijfjes worst.
-Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven, op 180 graden.
Bron
kruidenmixen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties