Boerenkool stamppot op zijn lekkerst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2020
  • Boerenkool stamppot op zijn lekkerst

    Boerenkool stamppot op zijn lekkerst

    Boerenkool stamppot op zijn lekkerst

De lekkerste boerenkoolstamppot maak je met je zelfgemaakte kruidenmix van boerenkoolkruiden ( recept zie op de site )

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardappelen
250 gram boerenkool
200 gram boter op kamertemperatuur
1 sjalot, gesnipperd
100 gram gesneden spek
1 rookworst
Versgemalen zwarte peper
Versgemalen nootmuskaat
boerenkool kruidenmix naar smaak ( zie op deze site bij 'kruidenmix voor boerenkool' )
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-schil de aardappelen en snij ze in niet al te grote stukken
-kook de aardappelen in water met weinig zout ; Giet het water af en voeg de boter toe.
-Stamp de aardappelen fijn met een stamper

-Bak de spekjes uit
-Blancheer de boerenkool in een dun laagje water

-Voeg nu de boerenkool, het sjalotje en het spek aan de puree toe en meng het geheel.
-Kruid de puree met nootmuskaat en zwarte peper en de kruidenmix van boerenkoolkruiden
-Strijk de puree uit in een ovenschaal en bedek de puree met schijfjes worst.

-Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven, op 180 graden.

Bron

kruidenmixen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten