Boerenkool kruidenmix
- Nederlands, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 26-11-2020
Boerenkool eten we allemaal natuurlijk wel eens, het is een typisch oer-Hollands recept. Vaak is de smaak van een Hollandse stamppot wat flauw en zelfs wat saai. Dat is jammer want boerenkool is een supergezonde groente. Het toevoegen van kruiden, in de vorm van de onderstaande kruidenmix, geeft extra smaak en een beetje pit aan de boerenkool, waardoor deze nog lekkerder wordt
Ingrediënten 4 personen
¼ theelepel selderijpoeder½ theelepel kervel
½ theelepel karwijzaad
½ theelepel witte peper
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel uienpoeder
¼ theelepel mosterdpoeder
½ theelepel zout
Bereidingswijze
-Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden
-Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
-Gebruik de kruiden direct of bewaar de kruiden maximaal zes maanden in een afgesloten pot.
Bron
kruidenmix
Serveertip
Het allerlekkerste recept voor boerenkool stamppot kan je op de site terug vinden ! Smakelijk eten !
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties